Utdrag av brief: Dere skal utvikle en prototype av et helhetlig veifinnings- og skiltsystem for Campus Gjøvik med brukerscenarios og såkalte «brukerreiser» hvor dere visualiserer systemet deres, prototyper på skilt og annet materiale dere finner nødvendig. Dere skal blant annet designe kart, oversiktsskilt, retningsangivende skilt/grafikk, lokasjonsskilt/grafikk og andre hjelpemidler for veifinning.
Løsning: Vi har utviklet et veifinningssystem med stort fokus på uanstrengt brukervennlighet. Systemet består av klare og sterke farger med solide kontraster som skiller seg ut fra ordinære veiskilt. Ettersom at systemet vil være konsekvent på alle campusene blir de enkle å kjenne igjen. Noen av byggene i dagens løsning kan være problematiske å navigere seg gjennom for førstegangsbrukere. Vi har utviklet et veifinningssystem med den hensikt å virke logisk og brukervennlig. Dessuten skal det kommunisere godt med både ansatte, studenter og andre besøkende. Vi vet at det finnes mange internasjonale studenter på NTNU, og vi har derfor valgt å implementere engelsk oversettelse på alle skilt.
_________________
Semester: 6. semester (Vår 2017)    Veileder: Ole Wattne  •  Prosjektform: Gruppe på 4 personer  
 Verktøy: Adobe Illustrator, InDesign og Photoshop
Alle bygg som er innordnet campus er oransje, parkeringer er mørkegrå og veier er lysegrå. Bygninger som ikke hører til NTNU har fått en gråtone slik at det blir lettere å navigere seg i området. Bygg som ikke har fått tilegnet bokstav vil ikke bli listet opp ved siden av kartet. Teksten er 2 cm i x-høyden. Skiltet vil stå på stolper 60 cm over bakken for at det fortsatt skal være synlig når det er snø på bakken.
Vi har valgt å bruke aluminium med pulverlakkering på alt av skilt. Dette er veldig vanlig på skilt og gir samtidig mulighet for bruk av pantonefarger, noe vi ønsker å bruke der dette lar seg gjøre. Skiltene ute skal ha betongfundament i bunnen som graves ned i bakken for at skiltet skal være stødig og tåle all slags vær og vind.
Siden dette skiltet ikke står på campus vil det stå hvor lang tid man bruker med fremkomstmidler som bil, sykkel, buss og gange. Dette skiltet har vi valgt å inkludere fordi vi ønsket å knytte skolen mer til sentrum, og vi mener at dette er et virkemiddel som kan hjelpe.
Poenget med appen er at den skal gjøre det lettere for bruker å navigere seg frem til rom og relevante steder på campus, både inne og ute. Vi har hatt stor fokus på enkelhet og brukervennlighet i vår app. Appen inneholder få funksjoner slik at det ikke er tvil om hva som er appens funksjon. Applikasjonen følger brukeren gjennom hele reisen frem til destinasjonen, dermed er det mindre sjanse for at brukeren går feil. 
Dette skiltet vil både henge ved inngangen til hvert bygg og ved trapper og heiser. Skiltet inneholder en oversikt over hva som finnes i hvilken etasje. Etasjen du er i vil være markert med sort bakgrunn og oransje farge på etasjenummer. De andre etasjene er grå i bakgrunnen med hvit farge på etasjenummer. Fløyfargene vil også gå igjen her for å gjøre det tydelig hvilken fløy rommet er i. 
Slike skilt vil henge strategisk rundt i bygget hvor det er behov for retningsskilt.
Tekst er 1 cm i x-høyden. Engelsk oversettelse er 10pt mindre.
Dette interaktive kartet vil være plassert innenfor hver hovedinngang slik at brukere enkelt kan navigere seg frem. Slike kart gjør at brukeren lett skal kunne navigere seg i alle byggene uten å måtte ta vare på papirkart eller huske veibeskrivelse forklart til dem fra et annet bygg. Det interaktive kartet har nye brukere som hovedmålgruppe da det er de som vil trenge dette mest. 
Piktogrammene våre er utviklet for å passe best mulig til fonten Wayfinding Sans RgN. Vi har forsøkt å gi dem et mykt uttrykk med avrundede kanter, som er en egenskap denne fonten har. Vi har også hatt stort fokus på at piktogrammene skal være enkle og lette å forstå, slik at det ikke vil oppstå misforståelser.
Take me to the top 🚀